2011. június 30., csütörtök

. - Takács Márton - Jelenlegi ára: 4 241 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
235820
.
Takács Márton
Takáts Márton személyiségjegyeit alapvetően meghatározza, hogy művészcsaládból származik, szülei iparművészek, dédapja szobrász, nagyszülei festők, példaképként tisztelt nagyapja Bartha László, a hatvanas évek elismert, Ecole de Paris-hoz közelálló, lírai fél-absztrakt festője, akinek városkép iránti vonzódása, franciás szemlélete, könnyedsége, technikai bravúrja, irodalmi érdeklődése, illusztrátori működése mai napig hatással van a művészre. A gyerekszoba és az erős egyéniség lehet az oka, hogy Takáts Márton a kezdetektől fogva tökéletesen szuverén személyiségként működik - itt most annak kellene következnie, hogy - a kortárs magyar művészeti szcénában, de valójában kicsit azon kívül. Merthogy a kezdetektől fogva merte kívül helyezni magát a hazai képzőművészeti életen, nem akart trendi lenni, nem követett intellektuális divatokat, nem akart mindenáron kiállítani, ösztöndíjért pályázni, és egészen egyéni életformájához éppúgy hozzátartozott, hogy egy év alatt készült grafikáit a nyári párizsi szajna-parti képzőművészeti vásáron adta el, minthogy rajzot tanít, vagy saját örömére Keith Jarrett-et zongorázik.
Kezdő lépésként, nem kereste, körbejárta vagy megkérdőjelezte, hanem megteremtette identitását, önazonosságát. Magyarán egy önálló szellemi-virtuális világot épített fel - elsőként a grafikában, azon belül is a rézkarc médiumában, merthogy 1995-ben éppen a Képgrafika tanszéken fejezte be tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Főiskolán. A családi elvárásokból következhetett, hogy tökéletes technikai-szakmai tudásra is törekedett, s valóban, szuverén univerzuma felépítésével párhuzamosan, 16 év kemény munkájával olyan klasszikusokkal mérhető rajzi tökélyre, sokszorosító grafikai tudásra tett szert, ami a nemzetközi piacon is párját ritkítja. A technikai tökéletesítéshez és az önmeghatározáshoz edzőmesterként a 18. század legjelentősebb rézkarcolóját, Giovanni Battista Piranesit (1720-1778) választotta, aki már a modern ember szemével látott, de kezében még benne volt a klasszikus művészet technikai tudása, s aki a ,, magas művészet", az arisztokratikus festészet helyett már a modern, populáris sokszorosított grafika műfajában működött.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 4 241 Ft

Az aukció vége: 2011-07-06 20:27
. . - Takács Márton - Jelenlegi ára: 4 241 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése